Opinie pacjentów Klinki Proste Zęby

Niewidoczne nakładki na zęby zamiast metalowych zamków i drutów

Chcesz skorzystać z nowoczesnej ortodoncji?

Wizyta „start-up“ w Klinice Proste Zęby to jedyne 150 PLN.

Wizyta “start up” obejmuje:

  • Konsultację lekarską
  • Wykonanie dokumentacji fotograficznej
  • Skanowanie zębów komputerowym skanerem 3D
  • Wizualizacja leczenia- model 3D pokazujący efekt „Przed“ i „Po“ leczeniu
  • Oszacowanie czasu trwania leczenia
  • Określenie całkowitych kosztów leczenia

Opinia Rafała Maślaka

Opinia Abigail Dykier-Bela 

Opinia Justyny

Opinia Ani

Opinia Maćka

Polecam gorącą leczenie ortodontyczne u Pani Doktor. Pani Doktor troszczy się o pacjenta, wszystko dokładnie tłumaczy, a co najważniejsze można być w stałym kontakcie i w razie wątpliwości można o wszystko zapytać.

Katarzyna

19 lipca 2020, Znanylekarz.pl

Najlepsza klinika do jakiej mogłam trafić  Podejście do pacjenta znakomite, a nakładki spisały sie świetnie.

Magda Gruber

9 czerwca 2020, Fanpage Kliniki

rewelacyjna klinika ! dzieki opiece i podejsciu zdecydowalam ze nmakladki Invisalign to cos co chce zalozyc by poprawic swoj usmiech. jestem mega zadowolona i polecam z calego serca

Dominika Lange

19 czerwca 2020, Fanpage Kliniki

Polecam ! Konkretnie i na temat. Nowoczesna technologia, dobry sprzęt, dr Rutkowska super specjalistka. Zdecydowałem się na niewidoczny aparat i nie żałuję. Moj zgryz jest prosty a ja zadowolony.

Jakub Zupa

18 stycznia 2019, Fanpage Kliniki

Polecam serdecznie – świetna klinika. Leczenie zębów bezbolesne i w miłej atmosferze – a z wadą zgryzu się pożegnałam

Ola Mikos

sierpień 2020, Profil Kliniki na Google Maps

Do Kliniki trafilam z polecenia i rozumiem dlaczego 🙂 kompleksowa obsluga i dbanie o pacjenta od samego wejscia. A efekty noszenia nakładek sa swietne! 

Izabela Wieczorek

lipiec 2020, Profil Kliniki na Google Maps

Leczenie nakładkami zmierza ku końcowi – efekty? Nie da się opisać 🙂 uśmiech to zawsze był mój kompleks a teraz ciągle się uśmiecham. I to własnie dzięki Pani Magdzie!

Martynka

19 czerwca 2020, Znanylekarz.pl

Rzeczowe konsultacje i obszerne wyjaśnienia w doborze metody leczenia. Szybkie i sprawne rozpoczęcie prostowania. Polecam!

Michał O.

23 stycznia 2020, Znanylekarz.pl

O klinice slyszalam wiele dobrego, sama od dawna myslalam o tym, zeby w koncu zrobic porzadek z zębami, chodzi tutaj glownie o estetyke. Zawsze marzylam o tym, aby miec proste zęby… ale albo nie bylo czasu, albo bylo zawsze cos innego, wazniejszego. Nadszedl czas, ze wybralam sie na wizyte, i to byl piekny poczatek mojej drogi z nakladkami Invisalign. Profesjonalna opieka, wysoka jakosc swiadczonych uslug. Jak najbardziej polecam

Michalina Roztocka

2 stycznia 2020, Fanpage Kliniki

Pani dr to profesjonalistka w kazdym calu. Zdecydowana, konkretna, opanowana i cierpliwa. Ma spokojny glos, potrafi wytlumaczyc i odpowiedziec na kazde pytanie. Zdecydowalam sie dzieki niej na invisalign i nie zaluje bo moje zeby w koncu zaczynaja wygladac jak trzeba

Agata Gruber

12 czerwca 2019, Fanpage Kliniki

Polecam serdecznie, ja jestem zachwycona. Nie tylko wygodne i praktyczne rozwiązanie ale po prostu bardzo dobre efekty daje 

Mariola Biskot

sierpień 2020, Profil Kliniki na Google Maps

Wszystko jest w porządku.
Doktor jest dostępna na objaśnienia (gabinet, tel + @).
Jasne i przejrzyste objaśnienia.
Jak odkleił mi się haczyk (co normalne), szybko znalazł się czas na wizytę i przyklejony. Idzie bezproblemowo.

RMisiewicz

19 czerwca 2020, Znanylekarz.pl

Kilka lat odkładałem założenie aparatu mimo nieprawidlowej budowy szczęki i niewłaściwego ułozenia zębów zwłaszcza górnego łuku. Zdecydowalem sie na invisalign w klinice proste zęby i leczenie u dr Rutkowskiej bo to najlepsza specjalistka polecana mi przez kilka osob. Stwierdzilem ze nie bede tego odkladac i zaczne dzialac. Oplacalo sie ! Jestem po roku leczenia, chylę się ku końcowi a efekt juz jest swietny

James

17 grudnia 2019, Znanylekarz.pl

atmosfera w klinice super, jak na osobe która panicznie boi sie wizyt u dentysty byłam zadowolona. doradztwo na naprawde wysokim poziomie. wszystko jasno przedstawione i dokladnie wytlumaczone. fajnie 

Aleksandra Klimczyk

9 stycznia 2019, Fanpage Kliniki

Po wielu poszukiwaniach dobrego lekarza, który podjąłby się leczenia mojej wady zgryzu A mam bardzo gleboki i dość skomplikowanej sytuacji w szczece gdzie zawsze słyszałam nie da się założyć aparatu. Nikt nie chciał mi pomóc. Wysylali na chirurgie ortognatyczna. Tak naprawde poszlam czulam ze musze cos z tym zrobic. W koncu trafiłam na invisilign do P. Doktor Rutkowskiej, To byla pierwsza wizyta StartUP gdzie po raz pierwszy poczulam ze jestem u specjalisty. I tu zaznaczę że nie poczułam się zbywana a wręcz zostałam potraktowana jak pacjent. Zostały pobrane wyciski skanerem. Widziałam na komputerze wszystko. I wiem, że jest to skomplikowane ale wiem że co nie co da się naprawić. Wyszłam pełną nadziei, aktualnie czekam na plan leczenia.
Na ta chwilę za przyjęcie mnie i pokazanie że ktoś chce mi pomóc a nie pozbywa sie problemu i nie mówi nie, za opracowanie planu leczenia jestem wdzięczna.

07.04. Odebrałam kolejne nakładki. Pani Doktor zachowała wszelkie środki ostrożności w czasie dzisiejszej epidemii. Dobro klienta na 1 miejscu! Polecam z całego serca ten gabinet. Pelny profesjonalizm! Do zobaczenia za kilka miesięcy Pani Doktor! 😉

Grażyna

9 kwietnia 2020, Znanylekarz.pl

Dowiedz się jakie zalety ma leczenie Invisalign® w porównaniu do tradycyjnych metod leczenia

Porównanie kosztów leczenia

 Leczenie tradycyjneLeczenie Invisalign®
konsultacja200złzawarte w cenie
plan leczenia500złzawarte w cenie
aparat góra*3000złzawarte w cenie
aparat dół*3000złzawarte w cenie
liczba wizyt248
wizyty kontrolne (po 250zł)4800złzawarte w cenie
awarie aparatu**300-500złzawarte w cenie***
całość leczenia14500złod 4000 do 15500zł

Argumenty na korzyść Invisalign®

Jaka korzyśćJaka przewagaJak to możliwe?
Leczenie jest krótszeLeczenie Invisalign® krótsze nawet o połowęMożliwe są jednoczasowo różne ruchy zębów, w leczeniu tradycyjnym pewne ruchy muszą być wykonywane pojedynczo.
Rzadsze wizytyco 2-3 miesiące vs co miesiącPacjent co tydzień zmieniając leczenie na kolejną z serii nakładkę niejako sam aktywuje sobie leczenie. W tradycyjnej metodzie musi się udać do lekarza, aby lekarz aktywował aparat na kolejny okres leczenia.
Lepsza higienaSeria zdejmowanych nakładekMożna aparat ściągnąć do jedzenia i po jedzeniu wyczyścić zęby i nałożyć aparat.
Lepszy efekt estetycznyNiewidoczny aparatNakładki Invisalign® wykonane są z termoplastycznego, przezroczystego silikonu, który jest praktycznie niewidoczny.
Leczenie jest bezbolesneWiększy komfort dla pacjentaMożliwe jest zastosowanie lżejszych sił nacisku, gdyż zmiana na kolejną nakładkę następuje tydzień po tygodniu, zatem możliwe jest rozłożenie siły potrzebnej na cały miesiąc na przesuwanie zębów na mniejsze siły co tydzień.
Korzystniejsze leczenie dla chorego przyzębiaZastosowane mniejsze siły naciskuMożliwe jest zastosowanie lżejszych sił nacisku, gdyż zmiana na kolejną nakładkę następuje tydzień po tygodniu zatem możliwe jest rozłożenie siły potrzebnej na cały miesiąc na mniejsze siły co tydzień.Dokładne zaplanowanie co do 0,1 mm przesunięcia się zębów pozwala kontrolować stan przyzębia. Stosowanie niewielkich sił też działa korzystniej na stan przyzębia niż w tradycyjnych metodach ortodontycznych.
Zachowanie aktywnościSeria ściśle przylegających nakładek do zębówIstnieje możliwość uprawiania nawet bardzo urazowych sportów - nie ma ryzyka oderwania się zamka czy urazu policzka drutem itp.
Możliwe długie podróżeIndywidualnie zaprojektowana i wyprodukowana seria nakładek dla każdego pacjentaPacjent może otrzymać serię indywidualnie dopasowanych nakładek na taki okres na jaki będzie możliwa kolejna wizyta- czyli jeżeli wyjeżdża np. na 4 miesiące - może nadal kontynuować aktywne leczenie sam co tydzień zakładając kolejny aparat i nie musi odbyć wizyty lekarskiej.
YouTube
YouTube
Instagram