Invisalign® – opinie pacjentów klinki Proste Zęby

Niewidoczne nakładki na zęby zamiast metalowych zamków i drutów

Chcesz skorzystać z nowoczesnej ortodoncji?

Wizyta „start-up“ w Klinice Proste Zęby to jedyne 250 PLN.

Wizyta “start up” obejmuje:

  • Konsultację lekarską
  • Wykonanie dokumentacji fotograficznej
  • Skanowanie zębów komputerowym skanerem 3D
  • Wizualizacja leczenia- model 3D pokazujący efekt „Przed“ i „Po“ leczeniu
  • Oszacowanie czasu trwania leczenia
  • Określenie całkowitych kosztów leczenia

Opinia Rafała Maślaka o Invisalign®

Opinia Abigail Dykier-Bela o Invisalign®

Opinia Justyny o Invisalign®

Opinia Ani o Invisalign®

Opinia Maćka o Invisalign®

Invisalign® – opinie naszych pacjentów z Google Maps

Pani dr Rutkowska przeprowadzila dla mnie pelne leczenie – od pierwszej wizyty, az po prawie roczny program.
Pani doktor jest bardzo profesjonalna, zyczliwa, oraz NIESAMOWICIE POMOCNA! Kilka razy zdarzylo mi sie, ze przyszla do gabinetu specjalnie po to, zeby mnie przyjac. Podobnie, kiedy w weekend pojawil sie problem z drucikiem usztywniajacym na zebach, Pani doktor szybko odpisala i znalezlismy rozwiazanie.Goraco polecam!

Piotr Pociej

marzec 2024, Google Maps

Jestem po zakończonym leczeniu zębów nakładkami Invisalign i mogę z czystym sumieniem polecić Klinikę Proste Zęby oraz dr. Magdalenę Rutkowską. Każda wizyta przebiegała w miłej atmosferze, bardzo profesjonalne podejście i bezproblemowe umawianie się na wizyty kontrolne. Nakładki były praktycznie niewidoczne, bardzo łatwe w czyszczeniu, a podczas leczenia mogłam jeść wszystko w przeciwieństwie do klasycznego drucianego aparatu. Jestem zadowolona z efektu oraz z całego przebiegu prostowania swoich zębów. Polecam ❤️

Patrycja Chudzinska

listopad 2022 , Google Maps

Z całego serca polecam Klinikę Proste Zęby oraz dr. Rutkowską 🙂 Jestem bardzo zadowolona z efektów leczenia nakładkami invisalign. W krótkim czasie uzyskałam efekt, który osiągnęłabym po kilku latach naszenia drutów (mniej estetycznych).

Aleksandra Stasiuk

grudzień 2022, Google Maps

Serdecznie polecam leczenie swoich uśmiechów u doktor Rutkowskiej. Jestem bardzo zadowolona z efektów, ze współpracy z Panią doktor i wszystkimi osobami w gabinecie. Nakładkami Invisalign wyprostowałam swój uśmiech i zgryz, a pomoc i konsultacje z dr Rutkowską były nieocenione. Pozdrawiam!:)

Klaudia Ciszewska

luty 2024, Google Maps

Polecam z całego serca klinikę oraz dr. Magdalenę Rutkowską, która do pacjenta podchodzi indywidualnie, a w mojej wyjątkowej, trudnej, sytuacji dołożyła ogromnych starań aby znaleźć rozwiązanie do zaistniałych okoliczności. Podejście do pacjenta jest na najwyższym poziomie, a zęby po leczeniu oczywiście piękne!

Amelia Misztal

marzec 2023, Google Maps

Serdecznie polecam, aparat na zęby wcale nie musi być nie miłym doświadczeniem, a efekty przychodzą szybciej niż może się wydawać!

POWLIEEE

luty 2023, Google Maps

Z całego serca polecam gabinet Pani dr Magdaleny Rutkowskiej! Pełen profesjonalizm i indywidualne podejście do pacjenta. Moje leczenie trwało niecałe 1,5 roku, jestem bardzo zachwycona efektem, w końcu się uśmiecham i tego się nie krępuje. Podczas wizyt zawsze przyjemna i pozytywna atmosfera, nigdy nie było opóźnień, wszystko na czas, bardzo szybko, sprawnie i konkretnie. Bardzo mi się podobało podejście i Pani doktor i Pani asystentki.

Anna Jaszkiewicz

luty 2024, Google Maps

Serdecznie polecam klinikę Proste Zęby każdemu, kto marzy o pięknym uśmiechu! U mnie leczenie dość skomplikowanej wady zajęło rok. Efekt jest zgodny z moimi oczekiwaniami. Wizyty przebiegają w miłej, przyjaznej atmosferze. Ogromny plus za brak standardowego wycisku – trauma z dzieciństwa. Dr Rutkowska wykonuje wycisk cyfrowy nowoczesnym skanerem – szybko i bez dyskomfortu. Nakładki są niewidoczne, wygodnie się je nosi, leczenie jest praktycznie bezbolesne.

Aga W

kwiecień 2022 , Google Maps

Polecam Klinikę! Pełen Profesjonalizm i indywidualne podejście do Klienta! W niecały rok pozbyłem się wady zgryzu poprzez niewidoczne Nakladki Invisalign. Teraz cieszę się Każdego Dnia z Wymarzonego Uśmiechu!🤩 Jeszcze Raz Dziękuje!❤️❤️❤️

Jacek Kalibabka

wrzesień 2022, Google Maps

Pani doktor jest profesjonalną, pełną zaangażowania osobą. Rzetelnie odpowiada na każde pytanie, rozwiewa ewentualne wątpliwości. Polecam z całą odpowiedzialnością.

eSPe

24 maja 2023, Znanylekarz.pl

Bardzo sprawna wizyta. Pani Doktor w jasny sposób przekazała mi informacje dotyczące planowanego leczenia oraz odpowiedziała na wszystkie zadane przeze mnie pytania. Polecam.

Agata

19 kwietnia 2023, Znanylekarz.pl

Wyjaśnia szczegółowo informacje o systemie Invisalign. Ortodonta w razie potrzeby może wyjaśnić informacje w języku angielskim i rosyjskim. Wizyta przebiegła pomyślnie:)

Sinkevich

1 marca 2023, Znanylekarz.pl

Zakończyłam leczenie, odbieram nakładki retencyjne i mogę napisać, że cieszę się z dokonanego wyboru zarówno lekarza, jak i metody prostowania zębów. W rok, bez problemu, w komforcie użytkowania nakładek! Wizyty rzadkie, ale rzeczowe i zawsze punktualnie. Dziękuję Pani doktor 🙂 i polecam z przekonaniem

AP

18 lutego 2023, Znanylekarz.pl

Jestem bardzo zadowolony z efektów leczenia. Mam teraz idealny uśmiech. Inni ortodonci proponowali mi leczenie tradycyjnym aparatem w ciągu 2 lat. Dr. Magdalena Rutkowska dała mi nowy uśmiech w 1 rok. Świetny lekarz! Wytłumaczyła i odpowiedziała na wszystkie pytania. Bardzo polecam!

Fedar Sialitski

6 lutego 2023, Znanylekarz.pl

Wstrzymałam się z napisaniem opinii do zakończenia leczenia. Czekam jeszcze na drugi komplet nakładek do poprawy drobnych zmian. Jestem zadowolona z leczenia, zmiana uśmiechu zgodnie z planem leczenia bez żadnych problemów Duży plus nakładek Invisalign ze nie trzeba regularnie odbywać wizyt kontrolnych (w moim przypadku nie bardzo mam na to czas), można spokojnie jeść wszystko i dokładnie bez problemów wyczyścić zęby. Co do samego lekarza – bardzo bardzo konkretna osoba, nie rozmawia za dużo (dla niektórych to może być na minus, ale mi nie przeszkadza) – co najważniejsze skuteczna, bardzo dobry kontakt poza gabinetem (np. mailowo), odpowiada na wszystkie zapytania. Naprawdę polecam

Karola

19 stycznia 2023, Znanylekarz.pl

Bardzo polecam leczenie ortodontyczne u Pani doktor Rutkowskiej. Nosiłam aparat jako dziecko ale zęby i tak się pokrzywiły. Teraz mam nakładki Invisalign i komfort bez porównania z klasycznym aparatem, Pani doktor rozwiązała także problem z pobieraniem wycisków które do tej pory wspominam z traumą z zakładania pierwszego aparatu. Nie odczuwam bólu, każda wizyta przebiega sprawnie i w miłej atmosferze, Pani doktor odpowiada na wszystkie moje pytania i tylko mnie utwierdza w przekonaniu, że dobrze trafiłam.

Marysia Iwańska

3 września 2022, Znanylekarz.pl

Polecam gorącą leczenie ortodontyczne u Pani Doktor. Pani Doktor troszczy się o pacjenta, wszystko dokładnie tłumaczy, a co najważniejsze można być w stałym kontakcie i w razie wątpliwości można o wszystko zapytać.

Katarzyna

19 lipca 2020, Znanylekarz.pl

Najlepsza klinika do jakiej mogłam trafić  Podejście do pacjenta znakomite, a nakładki spisały sie świetnie.

Magda Gruber

9 czerwca 2020, Fanpage Kliniki

rewelacyjna klinika ! dzieki opiece i podejsciu zdecydowalam ze nmakladki Invisalign to cos co chce zalozyc by poprawic swoj usmiech. jestem mega zadowolona i polecam z calego serca

Dominika Lange

19 czerwca 2020, Fanpage Kliniki

Polecam ! Konkretnie i na temat. Nowoczesna technologia, dobry sprzęt, dr Rutkowska super specjalistka. Zdecydowałem się na niewidoczny aparat i nie żałuję. Moj zgryz jest prosty a ja zadowolony.

Jakub Zupa

18 stycznia 2019, Fanpage Kliniki

Polecam serdecznie – świetna klinika. Leczenie zębów bezbolesne i w miłej atmosferze – a z wadą zgryzu się pożegnałam

Ola Mikos

sierpień 2020, Profil Kliniki na Google Maps

Pani Doktor bardzo rzeczowa, sympatyczna, rozwiewa wątpliwości człowiek wcale się nie boi jak ma badać, cudo.

kaja

30 maja 2022, Znanylekarz.pl

Leczenie nakładkami zmierza ku końcowi – efekty? Nie da się opisać 🙂 uśmiech to zawsze był mój kompleks a teraz ciągle się uśmiecham. I to własnie dzięki Pani Magdzie!

Martynka

19 czerwca 2020, Znanylekarz.pl

Rzeczowe konsultacje i obszerne wyjaśnienia w doborze metody leczenia. Szybkie i sprawne rozpoczęcie prostowania. Polecam!

Michał O.

23 stycznia 2020, Znanylekarz.pl

O klinice slyszalam wiele dobrego, sama od dawna myslalam o tym, zeby w koncu zrobic porzadek z zębami, chodzi tutaj glownie o estetyke. Zawsze marzylam o tym, aby miec proste zęby… ale albo nie bylo czasu, albo bylo zawsze cos innego, wazniejszego. Nadszedl czas, ze wybralam sie na wizyte, i to byl piekny poczatek mojej drogi z nakladkami Invisalign. Profesjonalna opieka, wysoka jakosc swiadczonych uslug. Jak najbardziej polecam

Michalina Roztocka

2 stycznia 2020, Fanpage Kliniki

Pani dr to profesjonalistka w kazdym calu. Zdecydowana, konkretna, opanowana i cierpliwa. Ma spokojny glos, potrafi wytlumaczyc i odpowiedziec na kazde pytanie. Zdecydowalam sie dzieki niej na invisalign i nie zaluje bo moje zeby w koncu zaczynaja wygladac jak trzeba

Agata Gruber

12 czerwca 2019, Fanpage Kliniki

Polecam serdecznie, ja jestem zachwycona. Nie tylko wygodne i praktyczne rozwiązanie ale po prostu bardzo dobre efekty daje

Mariola Biskot

sierpień 2020, Profil Kliniki na Google Maps

Polecam z czystym sumieniem! Pełen profesjonalizm i zaangażowanie w leczenie. Jestem Mega zadowolony z efektów. Teraz cieszę się każdego dnia z Wymarzonego Uśmiechu

Jacek Kalibabka

2 września 2022, Znanylekarz.pl

Wszystko jest w porządku.
Doktor jest dostępna na objaśnienia (gabinet, tel + @).
Jasne i przejrzyste objaśnienia.
Jak odkleił mi się haczyk (co normalne), szybko znalazł się czas na wizytę i przyklejony. Idzie bezproblemowo.

RMisiewicz

19 czerwca 2020, Znanylekarz.pl

Kilka lat odkładałem założenie aparatu mimo nieprawidlowej budowy szczęki i niewłaściwego ułozenia zębów zwłaszcza górnego łuku. Zdecydowalem sie na invisalign w klinice proste zęby i leczenie u dr Rutkowskiej bo to najlepsza specjalistka polecana mi przez kilka osob. Stwierdzilem ze nie bede tego odkladac i zaczne dzialac. Oplacalo sie ! Jestem po roku leczenia, chylę się ku końcowi a efekt juz jest swietny

James

17 grudnia 2019, Znanylekarz.pl

atmosfera w klinice super, jak na osobe która panicznie boi sie wizyt u dentysty byłam zadowolona. doradztwo na naprawde wysokim poziomie. wszystko jasno przedstawione i dokladnie wytlumaczone. fajnie 

Aleksandra Klimczyk

9 stycznia 2019, Fanpage Kliniki

Po wielu poszukiwaniach dobrego lekarza, który podjąłby się leczenia mojej wady zgryzu A mam bardzo gleboki i dość skomplikowanej sytuacji w szczece gdzie zawsze słyszałam nie da się założyć aparatu. Nikt nie chciał mi pomóc. Wysylali na chirurgie ortognatyczna. Tak naprawde poszlam czulam ze musze cos z tym zrobic. W koncu trafiłam na invisilign do P. Doktor Rutkowskiej, To byla pierwsza wizyta StartUP gdzie po raz pierwszy poczulam ze jestem u specjalisty. I tu zaznaczę że nie poczułam się zbywana a wręcz zostałam potraktowana jak pacjent. Zostały pobrane wyciski skanerem. Widziałam na komputerze wszystko. I wiem, że jest to skomplikowane ale wiem że co nie co da się naprawić. Wyszłam pełną nadziei, aktualnie czekam na plan leczenia.
Na ta chwilę za przyjęcie mnie i pokazanie że ktoś chce mi pomóc a nie pozbywa sie problemu i nie mówi nie, za opracowanie planu leczenia jestem wdzięczna.

07.04. Odebrałam kolejne nakładki. Pani Doktor zachowała wszelkie środki ostrożności w czasie dzisiejszej epidemii. Dobro klienta na 1 miejscu! Polecam z całego serca ten gabinet. Pelny profesjonalizm! Do zobaczenia za kilka miesięcy Pani Doktor! 😉

Grażyna

9 kwietnia 2020, Znanylekarz.pl

Do Kliniki trafilam z polecenia i rozumiem dlaczego 🙂 kompleksowa obsluga i dbanie o pacjenta od samego wejscia. A efekty noszenia nakładek sa swietne!

Izabela Wieczorek

lipiec 2020, Profil Kliniki na Google Maps

Dowiedz się jakie zalety ma leczenie Invisalign® w porównaniu do tradycyjnych metod leczenia

Porównanie kosztów leczenia

 Leczenie tradycyjneLeczenie Invisalign®
konsultacja200złzawarte w cenie
plan leczenia500złzawarte w cenie
aparat góra*3500złzawarte w cenie
aparat dół*3500złzawarte w cenie
liczba wizyt248
wizyty kontrolne (po 250zł)4800złzawarte w cenie
awarie aparatu**300-500złzawarte w cenie***
całość leczenia15500złod 4500 do 17500zł

Argumenty na korzyść Invisalign®

Jaka korzyśćJaka przewagaJak to możliwe?
Leczenie jest krótszeLeczenie Invisalign® krótsze nawet o połowęMożliwe są jednoczasowo różne ruchy zębów, w leczeniu tradycyjnym pewne ruchy muszą być wykonywane pojedynczo.
Rzadsze wizytyco 2-3 miesiące vs co miesiącPacjent co tydzień zmieniając leczenie na kolejną z serii nakładkę niejako sam aktywuje sobie leczenie. W tradycyjnej metodzie musi się udać do lekarza, aby lekarz aktywował aparat na kolejny okres leczenia.
Lepsza higienaSeria zdejmowanych nakładekMożna aparat ściągnąć do jedzenia i po jedzeniu wyczyścić zęby i nałożyć aparat.
Lepszy efekt estetycznyNiewidoczny aparatNakładki Invisalign® wykonane są z termoplastycznego, przezroczystego silikonu, który jest praktycznie niewidoczny.
Leczenie jest bezbolesneWiększy komfort dla pacjentaMożliwe jest zastosowanie lżejszych sił nacisku, gdyż zmiana na kolejną nakładkę następuje tydzień po tygodniu, zatem możliwe jest rozłożenie siły potrzebnej na cały miesiąc na przesuwanie zębów na mniejsze siły co tydzień.
Korzystniejsze leczenie dla chorego przyzębiaZastosowane mniejsze siły naciskuMożliwe jest zastosowanie lżejszych sił nacisku, gdyż zmiana na kolejną nakładkę następuje tydzień po tygodniu zatem możliwe jest rozłożenie siły potrzebnej na cały miesiąc na mniejsze siły co tydzień.Dokładne zaplanowanie co do 0,1 mm przesunięcia się zębów pozwala kontrolować stan przyzębia. Stosowanie niewielkich sił też działa korzystniej na stan przyzębia niż w tradycyjnych metodach ortodontycznych.
Zachowanie aktywnościSeria ściśle przylegających nakładek do zębówIstnieje możliwość uprawiania nawet bardzo urazowych sportów - nie ma ryzyka oderwania się zamka czy urazu policzka drutem itp.
Możliwe długie podróżeIndywidualnie zaprojektowana i wyprodukowana seria nakładek dla każdego pacjentaPacjent może otrzymać serię indywidualnie dopasowanych nakładek na taki okres na jaki będzie możliwa kolejna wizyta- czyli jeżeli wyjeżdża np. na 4 miesiące - może nadal kontynuować aktywne leczenie sam co tydzień zakładając kolejny aparat i nie musi odbyć wizyty lekarskiej.

Jakie są opinie pacjentów na temat Invisalign®?

Pacjenci, którzy zdecydowali się na leczenie Invisalign®, często podkreślają, że jedną z największych zalet tej metody jest jej dyskrecja. Przezroczyste nakładki są niemal niewidoczne, co pozwala na swobodne uśmiechanie się i mówienie bez obaw o estetykę. W odróżnieniu od tradycyjnych aparatów stałych, Invisalign® nie przyciąga niechcianych spojrzeń i pozwala na prowadzenie normalnego trybu życia. Kolejną zaletą, którą chwalą pacjenci, jest wygoda noszenia. Nakładki są wykonane z gładkiego plastiku, co minimalizuje ryzyko podrażnień i otarć w jamie ustnej. Dzięki możliwości zdejmowania nakładek na czas jedzenia, pacjenci nie muszą rezygnować z ulubionych potraw, co jest dużym plusem w porównaniu do tradycyjnych aparatów ortodontycznych. Invisalign® daje także poczucie większej kontroli nad leczeniem. Dzięki precyzyjnie zaplanowanemu procesowi, pacjenci mogą śledzić postępy na bieżąco. Co więcej, nakładki można zdjąć na czas ważnych wydarzeń, takich jak spotkania biznesowe czy uroczystości rodzinne, co daje dodatkowy komfort psychiczny.

Opinie o Invisalign® wśród lekarzy ortodontów

Lekarze ortodonci również mają wiele pozytywnych opinii na temat Invisalign®. Jednym z głównych argumentów na korzyść tej metody jest jej skuteczność. Invisalign® wykorzystuje zaawansowaną technologię komputerową do precyzyjnego planowania leczenia, co pozwala na osiągnięcie doskonałych rezultatów w prostowaniu zębów. Elastyczność tej metody to kolejny aspekt, który cenią sobie specjaliści. Nakładki Invisalign® mogą być stosowane w przypadku wielu różnych wad zgryzu, od niewielkich przesunięć po bardziej skomplikowane przypadki. Dzięki temu, ortodonci mogą zaoferować pacjentom indywidualnie dopasowane plany leczenia, które spełniają ich potrzeby i oczekiwania. Invisalign® to także wygoda dla lekarzy, którzy mogą monitorować postępy leczenia na podstawie regularnych wizyt kontrolnych oraz za pomocą cyfrowych narzędzi. Dzięki temu, cały proces jest bardziej przewidywalny i zoptymalizowany, co pozwala na lepszą opiekę nad pacjentem. Lekarze doceniają również fakt, że nakładki Invisalign® są łatwe w utrzymaniu higieny. Pacjenci mogą zdejmować nakładki, aby dokładnie umyć zęby i nitkować, co przyczynia się do lepszej higieny jamy ustnej i zmniejszenia ryzyka próchnicy czy chorób dziąseł.

legale steroide für Bodybuilder und Sportler

YouTube
YouTube
Instagram